Pagina's

zaterdag 15 maart 2014

Doodgewone superfoods



Het blijkt een nieuwe hype te zijn, chiazaad, goji bessen, tarwegras,  groene smooties en ga zo nog maar even door. Alle antioxidanten vliegen je om de oren maar is het nou eigenlijk wel gezond? Ook is superfoods best prijzig. Daarom voor jullie goedkope en doodgewone producten waarvan wel is bewezen dat het 'superfoods' zijn!



Hieronder een lijstje voor jullie met doodgewone superfoods en waarom ze zo goed zijn!


Aardbeien:
Aardbeien gaan zichtbare veroudering tegen en kosten ongeveer voor een kilo 3,50.


Bananen:
Banen geven je energie en zijn ook nog eens goed voor je spieren, ik eet altijd een banaan voordat ik ga sporten! 1 trots banen kosten ongeveer 1.20.



Kersen:
Kersen kalmeren je zenuwstelsel handig bij een proefweek, belangrijke presentatie, o.i.d. ook zijn kersen rijk aan stoffen die je tegen hartziektes en vormen van kanker beschermen. Kersen zijn vaak vers alleen te koop in de seizoenen en maar het ligt bij de meeste winkels ook in de diepvries en voor 1 doosje betaal je ongeveer 1,60.



Druiven:
Druiven ontspannen de bloedvaten, zijn goed voor je weerstand en gaan huid veroudering tegen. Ook zijn ze een echte energie boost en zijn te koop voor ongeveer voor 500 gr. 2,90.



Ananas:
Dit product gaat gewrichtsontsteking tegen, goed voor de sporters onder ons of mensen die snel last hebben van hun gewrichten. Een ananas kost ongeveer 2,00.




Bosbessen:
Bosbessen zijn heel erg goed voor je hart ook wel 'the protectors of your heart', veel eten dus die bosbessen!
Bosbessen zijn ook afhankelijk van het seizoen maar in de diepvries is deze vaak in combinatie met frambozen te vinden. Voor 1 doosje betaal je gemiddeld 1,85.



Kiwi's:
Voor de sporters onder ons zijn kiwi's dagelijkse kost. Kiwi's vergroten namelijk je spiermassa. Voor 1 kilo kiwi's (wat best veel kiwi's zijn) betaal je ongeveer 2,99.



Watermeloen:
Watermeloen is niet alleen een dorstlesser en goed voor je huid op warme dagen, door de enorme hoeveel vocht, maar is houdt ook nog eens je hartslag onder controle! Hiervoor betaal je ongeveer 3,00.



Mango's:
Mango's zijn heel erg goed voor je huid maar mango's verbeteren ook nog eens je immuunsysteem. Dus als iets minder lekker bent neem je gewoon een mango! Per mango betaal je ongeveer 1,80.



Sinaasappels:
Zijn goed voor je zicht, dus je ogen, maar ze beschermen ook nog eens je huid. Echt een superfood wat mij betreft! Voor 1,5 kilo betaal je ongeveer 3,00.



Appels:
Appels zijn denk ik het meest doodgewone stukje fruit, maar ze zijn ook nog eens heel erg gezond en goed! Door appels te eten verklein je je kans op infecties ook zijn appels goed als dorstlesser en voor je spijsvertering. Voor 1,5 kilo elstar appels betaal je 2,30 ongeveer.



Perziken:
Voel je je moe, slap en ellendig? Grote kans dat je een ijzertekort hebt. In plaats van hier een vitamine pil voor te nemen kan je ook gewoon een perzik eten. Perziken zijn namelijk goed voor je ijzergehalte. Voor een blik perziken van 820 gram betaal je ongeveer 0.90.



Wortelen:
Zijn goed voor de ogen? Nee dat is toch een fabel? Nee hoor! Wortelen zijn zeker wel goed voor de ogen maar ook voor je weerstand. Dit komt omdat wortelen vol zitten met bétacaroteen dan in ons lichaam wordt omgezet in vitamine A. Voor 1 kilo winterpenen betaal je ongeveer 1,00.



Pindakaas met nootjes:
Oke,  deze superfood moet dan wel echt in mate maar is als je het af en toe eet goed voor ons! Het is namelijk een bron aan eiwitten wat ervoor zorgt dat je spiermassa wordt vergroot. Een pot pindakaas met nootjes van 600 gr. kost ongeveer 2,15.



Sommige producten zijn helaas erg seizoensgebonden en daarom heb ik daarvoor vervangers gezocht. Het gezondst blijft natuurlijk altijd om vers fruit te halen. Een volwassen wordt aanbevolen om iedere dag 2 stuks fruit te eten, nu snappen jullie wel waarom ik dit de beste superfoods vind die er bestaan!
Tip: Kijk eens op de markt, hier liggen de prijzen namelijk vaak een stuk lager dan in de supermarkten. Deze prijzen zijn gebaseerd op de prijzen die in de AH webwinkel staan.

Wat vinden jullie van deze superfoods? Gaan jullie nu proberen elke dag 2 stukken fruit te eten?






Geen opmerkingen:

Een reactie posten